Wij beschikken over een professionele trimsalon aan huis, waar uw hondje in goede handen zal zijn. Zelf ben ik namelijk gediplomeerd trimster en opgeleid om alle vachtsoorten te kunnen behandelen naar behoren. Hoe leuk is het om dan ook dit aan te kunnen bieden als fokker !!

Zowel de Samojeed als de Welsh Corgi Cardigan hebben stokhaar, maar overduidelijk bevat de vacht van de Samojeed veel meer onderwol. 
Beide rassen gaan twee keer per jaar in de rui, waarbij een bezoekje aan de trimsalon niet overbodig zal zijn. Voor vachtonderhoud, voornamelijk voor de Samojeed, adviseer ik iedere drie maanden, dus vier keer per jaar, een bezoekje aan de trimsalon te brengen.
Naast dat ze in de rui gaan, kunnen ze ook wel eens een lekker geurtje opdoen, waar baasjes iets minder gecharmeerd van zullen zijn, of mogelijk een leuke modderpoel tegenkomen (Zie foto’s hieronder). Wanneer de vacht opdroogt, zal een groot deel van het vuil uit de vacht vallen, maar op een gegeven moment is een bad toch wel eens fijn.

Wat gebeurt er nu precies in onze trimsalon?
Gedurende een trimbehandeling zal zowel een Samojeed als een Welsh Corgi eerst goed worden gewassen, waarbij de shampoo gedurende twintig minuten tot een half uur dient in te trekken. Op deze manier komt de shampoo volledig tot in de haarzakjes en zullen de losse wol en haren tijdens het blazen gemakkelijker loslaten. Er wordt gebruik gemaakt van een “voorwas” en een “hoofdwas”, waarbij de hoofdwas bestaat uit sterk verzorgende producten om de vacht het beste tot zijn recht te laten komen. Na het wassen zal de hond door middel van een waterblazer worden droog geblazen, de pootjes worden netjes gemaakt en de nageltjes worden geknipt.

Puppy-behandeling
Het beste is om al vroeg te beginnen de pup te laten wennen aan alle aspecten die met het trimmen te maken hebben.
Onze pups laten wij een trimbehandeling bijwonen van één van onze honden, waarbij ze aan verschillende geluiden kunnen wennen en daarbij worden zij zelf rond de leeftijd van zeven weken gewassen en geblazen. Vanaf twee weken leeftijd beginnen wij al met de nagels knippen.
In de volgende socialisatie fase, rond vier maanden leeftijd, adviseren wij de eigenaren terug te komen voor een wen-behandeling, waar de eigenaar gezellig bij mag blijven. Hierbij worden de borstelinstructies doorgenomen en benodigde borstels/kammen kunnen ook worden aangeschaft.
 

De hierboven gegeven informatie is geschikt voor zowel de Samojeed als de Welsh Corgi Cardigan. Uiteraard zijn ook andere rassen van harte welkom, maar zullen mogelijk een andere trimbehandeling nodig hebben. Voor vragen kunt u ons altijd een mailtje sturen. 

IMG-20170513-WA0032
Laika's Black&White party
20180415_165948
Jong geleerd is......